Giorgio írta:
Figyuka!
Ma megcsináltam idén másodszor is a szelephézag állítást,

mert előzőleg a szívónál a 0,10 százados lemezt használtam és a kipufnál a 0,15 századost így nem volt tökéletes!

Indítás után szépen halkan járt mind addig amíg be nem melegedett, miután szépen elérte az üzemi hőmérsékletet kiolvadtak belőle a tücskök is!
Olyan szépen húzták, hogy öröm volt hallgatni, majdnem meg is sirattam a muzsikájukat.

No de ma épp olyan alkalmasnak találtam az időt egy kis szereléshez mint egy héttel ezelőtt, így hát csaptam egy kis görbe bulit a műhelyemben, ja, görbült a derekam meg a szám széle is.

Egy ismerősöm javallatára a szelephézag paramétereinek az alsó határához próbáltam állítani a szelepeket, szívó: 0,07-0,12 kipuf: 0,12-0,17.
Így a szívónál a 0,05 százados lemezt használtam a beállításhoz, úgyhogy az kényelmesen alá tudjon csúszni, viszont a 0,10 százados lemezkét ne lehessen alátolni.
A kipufogó oldalon ugyan így csak ott a 0,10 és a 0,15 százados lemezzel operálva, és lőn csodatörtén!
Indítás után a tücskök csak úgy husss, mind eltűntek, nem kell ide chemotox a nyenyerének vége!!!

Pfü, mehetek rovarírtónak...